Kom 5 juni naar Dead Duck Day

Zondag 5 juni is het weer Dead Duck Day, de zestiende om precies te zijn. Het European Bureau van Improbable Research nodigt belangstellenden uit om zich om 17.55 uur precies te verzamelen in het Museumpark op het gazon naast de glazen nieuwbouw van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Daar zal ik (misschien) enige relevante passages voorlezen uit mijn boek ‘De eendenman‘, (zeker) aandacht vragen voor de miljarden vogels die jaarlijks tegen glazen gebouwen om het leven komen, en (ook zeker) de traditionele Dead-Duck-Day-Message van een vooraanstaand wetenschapper voordragen.

Voor de 16e keer wordt ook de Wilde Eend herdacht die zich op 5 juni 1995 (om 17.55 uur precies) dood vloog tegen de glazen gevel van het museum en inmiddels wereldwijd bekendheid geniet als het eerste ‘slachtoffer’ van homoseksuele necrofilie bij deze soort. De legendarische opgezette eend zal hiervoor bij grote uitzondering uit het museum worden gehaald.

Belangstellenden zijn van harte welkom om deze korte openluchtceremonie bij te wonen. Uitvoerenden (muzikanten, zangers, zangeressen) die een passend deuntje kunnen en willen spelen/zingen worden met nadruk gevraagd om te komen.

Na afloop wordt volgens traditie (en voor eigen kosten) ‘menu D‘ – het zesgangen-eendenmenu – genuttigd bij restaurant Tai Wu, Mauritsweg 24-25, Rotterdam.

Tijd & locatie: zondag 5 juni 2011, om 17.55 uur precies, Museumpark, op het gazon achter de Zwarte Kraai naast de glazen nieuwbouw van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, adres: Westzeedijk 345 (Museumpark), 3015 AA Rotterdam.

Lees hier meer over de geschiedenis van Dead Duck Day

2 thoughts on “Kom 5 juni naar Dead Duck Day

  1. Pingback: Improbable Research » Blog Archive » Celebrate Dead Duck Day

  2. Pingback: Improbable Research » Blog Archive

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s