Fauna & Gemeenschap, het tweede seizoen begint

Vanaf 5 september 2010 zendt RTV Rijnmond elke week op zondag acht nieuwe afleveringen uit van Fauna & Gemeenschap. Het begint om 17:20 uur. Zelfs voor de argeloze zapper is er geen ontkomen aan, want er zijn elk uur herhalingen tot de volgende middag 16.20 uur. Kunt u RTV Rijnmond niet vinden? Na de uitzending staat de aflevering op www.faunaengemeenschap.nl, vaak met bonusmateriaal.

Kent u Fauna & Gemeenschap niet? Het werd door de Vara Gids uitgeroepen tot beste regionale tv-programma van 2009.

Net als in het vorige seizoen trekken Frédérique Spigt en ik met het Natuurhistorisch Museum Rotterdam als uitvalsbasis en in een monsterlijke pick-up truck de Rotterdamse stadsnatuur in op zoek naar onverwachte of juist voor de hand liggende fauna. We speuren en peuren op bijzondere plaatsen, zoals Het Eiland van Brienenoord, Diergaarde Blijdorp, het dak van Station Hofplein en de Golfclub Kralingen. We vinden sperwers en torenvalken, bloedzuigers, pissebedden en plankton, mammoeten, vossen en honingbijen. Bijzonder is de aflevering waarin we per fiets en sloep de Rotte afzakken van de bron, diep in de polder bij Moerkapelle, tot het terras van Dudok in het hart van de stad. Op zee, in het zandwingebied voor de Maasvlakte 2, vissen we naar uitgestorven ‘oude fauna’.

Net als vorig seizoen is er nu ook weer de kijkersvraag ‘Wat zit er nu weer op de grill?’ waarbij u het (verkeers)slachtoffer op naam kunt brengen dat jammerlijk op de grill van de Fauna & Gemeenschap pick-up is blijven plakken. Inzenders met het goede antwoord maken kans op een ‘Vriendenkaart’ met een jaar doorlopende vrije toegang tot het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en een bijbehorend jaarabonnement op het tijdschrift Straatgras.

Fauna & Gemeenschap wordt geproduceerd door Voor de Buis voor RTV Rijnmond. Mijn collega’s van bureau Stadsnatuur Rotterdam leverden actuele en nauwkeurige informatie over de Rotterdamse stadsfauna.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s