Lezing KW-cafe Eersel: Onwaarschijnlijk Onderzoek

Woensdag 22 oktober 2008 om 20.00 uur spreek ik samen met Erwin Kompanje in het KW-cafe te Eersel, Noord-Brabant over ‘Onwaarschijnlijk Onderzoek en de Ig Nobelprijzen’. Ter sprake komen mijn eigen onwaarschijnlijk onderzoek (eenden, schaamluis, beroemde mussen) en een overzicht van het onderzoek dat dit jaar met een Ig Nobelprijs werd beloond. Erwin Kompanje spreekt over vergeten, opzienbarende ontdekkingen in de 17e eeuwse medische literatuur die hij herontdekte en in ere herstelde. Als en nog tijd is, vertonen we als bonus een aantal nieuwe (drie minuten durende) filmpjes uit de ‘Improbable TV collection‘.

Het Kempische dorpje Eersel is behalve van het bruisende KW-cafe voor Kunst en Wetenschap ook bekend van de boterlinde (zie foto) die op de Markt staat. De boom is ruim 100 jaar oud. Ook het eten in dinee-cafe ‘t Mastenbolleke schijnt uitstekend te zijn.

De lezing voltrekt zich in Sociaal Cultureel Centrum de Muzenval, Dijk 7, Eersel. Er zijn vast nog wel kaarten. Klik hier voor de route en locatie.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s