Het is alweer bijna Dead Duck Day!

www.nmr.nlWil je later kunnen zeggen ‘Ik was erbij!’, kom dan donderdag 5 juni om 17.55 uur naar het gazon naast het nieuwbouwpaviljoen van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam in het Museumpark.

 … Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en het European Bureau of Improbable Research nodigen belangstellenden uit om zich om 17.55 uur precies te verzamelen in het Museumpark op het gazon achter de metalen Zwarte Kraai naast de glazen nieuwbouw van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Daar zal conservator Kees Moeliker enige woorden uitspreken ter nagedachtenis aan de Wilde Eend die zich op 5 juni 1995 (om 17.55 uur) dood vloog tegen de glazen gevel van het museum en inmiddels wereldwijd bekendheid geniet als het eerste ‘slachtoffer’ van homoseksuele necrofilie bij deze soort. De inmiddels legendarische opgezette eend zal hiervoor bij grote uitzondering uit het collectie-depot worden gehaald. Desgevraagd zal Kees Moeliker vertellen onder welke dramatische omstandigheden de woerd de dood vond. Publiek is van harte welkom om deze korte openluchtceremonie bij te wonen.

 

‘Dead Duck Day’ vraagt aandacht voor alle eenden en andere vogels die op dramatische wijze om het leven gekomen zijn en daarbij met name na te denken over methodes en maatregelen die voorkomen dat er jaarlijks miljoenen vogels tegen glas aan hun einde komen.

 

Lees verder …

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s